Referat: Trekantens IF - Lindås BK/Långasjö GoIF

Kontrasterna kan vara stora under en försäsong och jämför man dagens match mot förra veckan så hittar vi en massa detaljer som man kan jämföra med dag och natt.................

Förra veckan, sol 15-18 grader varmt och bra gräsunderlag

Idag, ett L/L som körde fast och slog mera långbollar -negativt!

Förra veckan, ett L/L som föll orättvist 0-1!
Idag, ett L/L som tveksamt vann rättvist 1-0.

Allt detta kan sammanfattas med försäsong OCH tidigt matchstart.

Vi kom aldrig riktigt igång inledningsvis, vi hade problem med studsen och den kraftiga motvinden. Bägge lagen tightade ihop det med sina respektive lagdelar och gjorde detta bra. Mellan vår backlinje och Trekantens fanns det ett avstånd på ca 35-40 meter och med det ojämna underlaget så hade bägge lagen det svårt med passningsspelet. Första halvlek hade egentligen bara en riktigt het målchans och det var Pavic som tyvärr inte fick träff på sitt avslut.

Andra halvlek fick vi till en början hjälp av vinden, men det är även en konst att kunna utnyttja vinden i ryggen på rätt sätt, det gjorde vi tyvärr inte då de flesta bollar rann hela vägen ner till inspark för hemmalaget. Tvärtom så var det istället Trekanten som spelade bra, trots vinden i ansiktet. De satte hög press och spelade sig igenom oss under en lång period i andra halvleken. Chanser hade de också men i målet denna dag stod ingen mindre än Anton "Emelie" Nilsson! Rena väggen! plockade ner höjdbollar, räddade frilägen, släppte inga returer och stod verkligen för en matchavgörande räddning i slutet på en nick efter en hörna. Dessutom (för att markera sin stormatch) så slog Emelie bollen långt till Pavic som med en kanon från högerkanten i dålig vinkel såg till att segern hamnade i L/L denna dag.

Nu är det bara ett par veckor till premiären, det vi tar med oss denna dag är att vi trots en av säsongens sämre insatser ändå vinner och som bekant, i serien handlar det om att vinna som idag, inte något Hammarbyspel som oftast slutar med förlust!